A l l o g g i o

Uživajte u komforu i miru koji vam pruža Zlatibor

Na Zlatiboru se prirodne lepote susreću sa kulturološkim nasleđem. To je mesto gde je najbolje očuvana srpska tradicija, mesto za tišinu i odmor, mesto najukusnijih gurmanskih specijaliteta i istovremeno mesto gde možete uživati u lepotama svakog godišnjeg doba. Bez lažne skromnosti možemo reći da Zlatibor sažima sve ono što je u Srbiji najbolje. Zlatibor jedna od najposećenijih turističkih destinacija u našoj državi. Uz to nalazi se u blizini okolnih zanimljivih destinacijama kao što su Drvengrad, Šarganska osmica, Višegrad i Tornik. Sve to je više nego dovoljan razlog da se odlučite na to da sledeći odmor provedete na ovoj planini i uživate u najboljem što Srbija ima da ponudi.

Hrana na Zlatiboru

Zlatiborsku gastronomsku turu nemoguće je zamisliti bez posete selu Mačkat gde prosto nećete znati šta pre da degustirate. Svinjska ili goveđa pršuta, domaća slanina, i kobasica, čvarci ili ubedljivo najukusnije jagnjeće pečenje koje ste ikada probali, izbor je težak. Uz glavno jelo obavezno je probati domaći ajvar, razvijanu pitu od sira i zelja ili pogačice od heljdinog brašna. 

Sport i aktivnosti

Ako su vam dosadile uobičajene aktivnosti, tu smo da pomognemo, pa je naš predlog za super avanturu jedna od najpopularnijih aktivnosti na planini, voženje kvadova u prirodi koja če uputpuniti vašu adrenalinsku potrebu. Takođe Zlatibor nudi i ostale vanjske aktivnosti ukljjučujući jahanje konja ili šetnje u prirodi.

Kulturni sadržaj

Kada kročite na Zlatibor prvo što će vam zapasti za oko je prelepo Zlatiborsko jezero, koje je postalo metafora i najlepši ukras turističkog centra. Odmah iznad jezera se nalazi Kraljev trg, prostrani plato i šetalište na kome se tokom cele godine organizuju različite kulturne manifestacije i koncerti.

a

Spa & Wellness

Zaobiđite svakodnevnicu i opustite se u miru i tišini Zlatiborske prirode. To je neizostavni dio našeg Wellness centra.

Zanimljivosti za decu

Nedaleko od centra Zlatibora nalazi se jedna od najzanimljivijih atrakcija – Dino park, koji se prostire na 6 hektara. Ovaj tematski park je zabavno-edukativnog karaktera i namenjen je svim uzrastima. U okviru Dino parka nalazi se i ostali sadržaji namenjeni za razonodu, kao što su: avantura park, zip line, 6D bioskop, strelićarstvo, tjubing, kvadovi za decu, igraonica…

a

Obližnje atrakcije

Zlatibor kao planina u svojoj okolini nudi veliki izbor sadržaja prelepih mesta koje toplo preporučujemo. Neke od njih su: Vidikovci na Zlatiboru, Sirogojno, Stopića pećina, Manastir Mileševa, Kanjon uvca.